Techniek College Rotterdam

Allround Technicus mobiele werktuigen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wil jij werken met diverse grote machines zoals heftrucks, bulldozers, shovels en graafmachines? Niet alleen in de werkplaats, maar ook op locatie? Met jouw technische vaardigheden en inzicht is geen reparatie te complex. Van groot tot gigantisch, jij repareert het allemaal! Van diagnose stellen tot de daadwerkelijke reparatie, als allround technicus mobiele werktuigen kun jij het allemaal. En het leuke: geen dag is hetzelfde. Je werkt in de werkplaats, zelfstandig of met je collega’s, of je bent op locatie aan het werk met de bestuurder van de machine.

Opleidingsinhoud

Van storingen bij vrachtwagens, hijskranen en bulldozers tot reparaties van ambulances en vuilniswagens: als allround technicus mobiele werktuigen zijn de machines waar je aan sleutels heel divers. Je doet kennis op over al deze verschillende soorten mobiele voertuigen en je leert de werking en het gebruik. Je leert storingen identificeren en analyseren en doet alle kennis op die nodig is voor de reparatie en het onderhoud. Uiteraard worden je ook technische vaardigheden aangeleerd, denk aan het frezen, vijlen en boren en het lassen en solderen van onderdelen indien nodig. Veiligheid is tijdens je werkzaamheden erg belangrijk, je doet tijdens de opleiding dan ook kennis op van alle veiligheidsvoorschriften en relevante regelgeving. Tijdens de opleiding leer je vooral bij je leerbedrijf.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor een mbo-opleiding op niveau 3 hebt je minimaal een vmbo-diploma nodig (kader, gemengde of theoretische leerweg). Je bent ‘over’ naar 4 havo of 4 vwo. Of je hebt een mbo-diploma op niveau 2.

Kosten

Je hoeft geen cursusgeld te betalen zolang je nog geen 18 jaar bent. Je betaalt dan alleen voor je boeken en studiematerialen.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan moet je wel cursusgeld betalen. Het cursusgeld voor dit schooljaar (2024-2025) is:

  • € 295,- voor een niveau 1- en 2-opleiding
  • € 715,- voor een niveau 3- en 4-opleiding
Je hoeft geen cursusgeld te betalen als je tegelijkertijd bent ingeschreven voor een bol-opleiding.

Het cursusgeld betaal je aan Techniek College Rotterdam. Je ontvangt hiervoor een factuur in de loop van het schooljaar.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.