MBO College Airport (ROC van Amsterdam)

Handhaver toezicht & veiligheid luchthaven

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Altijd al op of rond een luchthaven willen werken? Draag je graag bij aan de veiligheid en ben je dienstverlenend ingesteld? Dan is de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid Luchthaven iets voor jou! Na het afronden van je opleiding kom je te werken in uniform en help je mensen op de luchthaven. Door jouw inzet neem je werk uit handen van de Koninklijke Marechaussee en de douane.

Je werk is heel afwisselend en dynamisch, geen dag is hetzelfde. Hoe kan het ook anders met een werkplek als Schiphol! Je stelt je te allen tijde dienstbaar op, je weet welke regels en wetten er gelden op een luchthaven en weet wanneer je moet ingrijpen om de veiligheid te waarborgen.

Opleidingsinhoud

Tijdens deze opleiding word je getraind in een heel aantal vaardigheden, niet alleen op school, maar ook tijdens je stage op de luchthaven. Je leert onder andere ingrijpen bij incidenten en noodgevallen, afwijkend gedrag te herkennen, het aanhouden van verdachte personen en het schrijven van een proces-verbaal. Het behalen van het BOA-certificaat is onderdeel van deze opleiding. Daarnaast worden ook je sociale vaardigheden en je taalvaardigheden verbeterd.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kosten

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld. Voor het schooljaar 2024-2025 betaal je € 1419,-. Dit bedrag is wettelijk vastgesteld.

Verder leren

Politieopleiding op niveau 4 en andere niveau 4 opleidingen.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.