MBO College Airport (ROC van Amsterdam)

Air Cargo Specialist

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Air Cargo Specialist ben je een belangrijke schakel in het logistieke proces op de luchthaven. Je bent een echte teamspeler en je kunt goed functioneren in (internationaal) teamverband. Je stelt je altijd flexibel op en kunt goed inspelen op veranderingen en onverwachte situaties. Een proactieve houding en het vermogen om meerdere taken tegelijk uit te kunnen voeren zijn hierbij onmisbaar. Beslissingen die je neemt hebben vaak impact op de gehele logistieke keten. Daarom is het van groot belang dat je de verschillende spelers in de keten goed kent en tijdig met hen overlegt.

Opleidingsinhoud

De opleiding Air Cargo Specialist kun je volgen als BOL-opleiding. De opleiding duurt drie jaar en combineert theoretische lessen met praktijkervaring op niveau 4. Tijdens de opleiding leer je alles over het verzenden van goederen per vliegtuig, de planning en het regelen van transport en het bewaken van de voortgang gedurende het hele proces. Jij bent het aanspreekpunt voor klanten en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.

Op de luchthaven heb je te maken met een breed scala aan regels, procedures en veiligheidsvoorschriften. De opleiding legt de nadruk op het naleven van deze regels en procedures. Je leert hoe je onder hoge tijdsdruk opdrachten kunt afhandelen en hoe je nauwkeurig te werk gaat. Het verzamelen en delen van informatie met verschillende betrokkenen is essentieel om een transport goed te laten verlopen. Daarnaast leer je effectief te communiceren met klanten, collega’s en vervoerders.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kosten

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld. Voor het schooljaar 2024-2025 betaal je € 1419,-. Dit bedrag is wettelijk vastgesteld.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.