MBO College Airport (ROC van Amsterdam)

Entrée Luchthaven

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De benaming ‘entree’ is misschien wat abstract, maar betekent niets meer of minder dan dat je werkzaam bent als assistent in een arbeidsorganisatie. Je bereidt werkzaamheden voor, voert ze uit en meld je als je klaar bent met je taak. Het werk is vaak op een vaste locatie in een voorgestructureerde situatie. Je kunt deze opleiding volgen als je een vmbo-opleiding hebt gevolgd maar geen diploma hebt behaald. Een Entree-opleiding biedt je de kans om door te stromen naar een mbo-opleiding niveau 2 of naar werk.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Entrée Luchthaven kun je kiezen voor één van de drie uitstroomprofielen, namelijk: Facilitaire Dienstverlening Luchthaven, Logistieke Dienstverlening, Allround Retailmedewerker Luchthaven.

  • Facilitaire Dienstverlening Luchthaven
Als assistent facilitair medewerker ben als duizendpoot inzetbaar op de luchthaven. Je werkzaamheden zijn heel divers en afwisselend. Je ondersteunt bij uitvoerende taken als onderhoud en beheer van de luchthaven, cateringwerkzaamheden en bent inzetbaar bij de informatie- en receptiebalies. Je leert het voorbereiden en uitvoeren van werkzaamheden, assisteren in de bediening, klant- en servicegericht werken en wettelijke richtlijnen zoals ARBO, hygiëne, veilig en gezond werken. Na het afronden van de opleiding Entréé Luchthaven kun je verder leren en bijvoorbeeld de opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening volgen.

  • Luchthavenlogistiek
Als assistent luchtvrachtmedewerker help je bij het ontvangen en verzenden van goederen die wereldwijd vervoerd worden. Op de luchthaven werk je nauw samen met collega’s, klanten en leveranciers. Je taken variëren van het opbouwen van exportvracht op pallets of vliegtuigplaten tot het zorgen dat de vracht op de juiste locatie in de loods wordt geplaatst. Je hebt veel contact met collega’s die verantwoordelijk zijn voor de belading van vliegtuigen of vrachtwagens. Je leert assisteren bij het ontvangen en opslaan van goederen, het verzamelen en verzendklaar maken van goederen en werkt volgens de veiligheidsrichtlijnen van de luchtvaartwet en de wetgeving voor Gevaarlijke Goederen. Na het afronden van de opleiding Entréé Luchthaven kun je verder leren en bijvoorbeeld de opleiding Logistiek Medewerker volgen.

  • Allround Retailmedewerker Luchthaven
Als allround retailmedewerker luchthaven ben jij algemeen inzetbaar op de luchthaven. Denk hierbij aan assistentie verlenen in een winkel of bij een van de informatie- en receptiebalies. Je leert omgaan met klanten en bezoekers van de luchthaven.

Tijdens de opleiding bereid jij je voor op een mbo-opleiding niveau 2 of op toetreding tot het werkveld. Je specialiseert je door één van de uitstroomprofielen te kiezen, die ook weer aansluiten bij een vervolgopleiding.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Heb je geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4? Dan ben je van harte welkom in een van onze Entree-opleidingen. Met een Entree-opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of naar werk.

Kosten

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld. Voor het schooljaar 2024-2025 betaal je € 1419,-. Dit bedrag is wettelijk vastgesteld.

Verder leren

Aiport Facility Services, Luchtvrachtmedewerker.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.