MBO College Airport (ROC van Amsterdam)

Entrée Logistiek

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De benaming ‘entree’ is misschien wat abstract, maar betekent niets meer of minder dan dat je werkzaam bent als assistent in een arbeidsorganisatie. Je bereidt werkzaamheden voor, voert ze uit en meld je als je klaar bent met je taak. Het werk is vaak op een vaste locatie in een voorgestructureerde situatie. Je kunt deze opleiding volgen als je een vmbo-opleiding hebt gevolgd maar geen diploma hebt behaald. Een Entree-opleiding biedt je de kans om door te stromen naar een mbo-opleiding niveau 2 of naar werk.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Entree Logistiek leer jij te helpen bij de ontvangst en de opslag van goederen. Je zorgt ervoor dat alle goederen correct worden voorbereid voor verzending of opslag. Dit omvat het controleren van de hoeveelheden en het inspecteren van verpakkingen op eventuele schade. Dankzij jouw inzet ontvangt de klant precies wat er besteld is. Bij het laden en lossen bied je ondersteuning. Chauffeurs rekenen op jou voor het correct en veilig vastzetten van de lading. Bij hele zware ladingen maak je gebruik van hulpmiddelen zoals een palletwagen of heftruck. Maar hard werken vind jij geen probleem!

Je leert helpen bij de ontvangst en opslag van goederen. Veilig werken is hierbij erg belangrijk. Je leert alles over de diverse veiligheidsvoorschriften en hoe je veilig gebruikmaakt van hulpmiddelen als een palletwagen of vorkheftruck. Je leert ook te werken met de diverse documenten die gebruikt worden voor verzending en transport.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Heb je geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4? Dan ben je van harte welkom in een van onze Entree-opleidingen. Met een Entree-opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of naar werk.

Kosten

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld. Voor het schooljaar 2024-2025 betaal je € 1419,-. Dit bedrag is wettelijk vastgesteld.

Verder leren

Chauffeur goederenvervoer, Event Hand, Logistiek Medewerker, Luchtvrachtmedewerker.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.