Capabel Onderwijs

Voeding- en leefstijladviseur in 1 jaar - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als voeding- en leefstijladviseur heb je belangrijk en verantwoordelijk werk op het gebied van de gezondheid van mensen. Denk aan mensen die willen stoppen met middelengebruik, of mensen die meer willen bewegen of moeten revalideren. Je helpt ze met bijvoorbeeld workshops, coaching en adviezen over de leefstijl. Je leert hoe je de beginsituatie en de doelen van een cliënt vaststelt en hoe je hiermee een voeding- of leefstijlprogramma opstelt. Je leert hoe je mensen informeert, begeleidt en adviseert. Ook leer je hoe je mensen het beste kunt coachen en stimuleren om hun doelen te behalen en hoe je het uitgevoerde programma evalueert.

Werken als Voeding- en Leefstijladviseur
Jij voelt je er goed bij om mensen te begeleiden naar een betere leefstijl. Je geeft voorlichting over voeding en bewegen en maakt programma’s voor een gezonder leven, zodat mensen goed in hun vel zitten. Afhankelijk van de vraag maak je algemene adviezen voor doelgroepen of juist adviezen op maat voor individuele klanten. Je begeleidt mensen voor korte of langere periodes, zoals jongeren, ouderen, sporters of mensen met een verminderde vitaliteit. Als voeding- en leefstijladviseur werk je bijvoorbeeld bij een afslankstudio, voedingskliniek, een fitnesscentrum, revalidatiecentrum, sportclub of zorginstelling. Ook kun je als zelfstandig ondernemer aan de slag.

Opleidingsinhoud

Als Voeding- en Leefstijladviseur heb je een veelzijdig en verantwoordelijk beroep. Je hebt daarom brede kennis van het lichaam in relatie tot voeding (anatomie, fysiologie, pathologie) en uitgebreide kennis van leefstijlfactoren, zoals bewegen, sport, fitness, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Jij weet alles over voedselkwaliteit en -veiligheid en over de nieuwste trends in voedsel en voeding. Ook leer je over psychologie en hoe je mensen kunt begeleiden, coachen en stimuleren. En je leert hoe je een voeding- en leefstijlprogramma opstelt en evalueert.

Keuzedelen
Bovenop het basisdeel kies je een pakket keuzedelen waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden. Jouw keuzedelen geven je een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Vier keer per jaar worden landelijk de keuzedelen die aangeboden kunnen worden vernieuwd. Je volgt het keuzedeelpakket als je laatste blok, dus ruim na je startdatum. Capabel Onderwijs stelt haar keuzedeelpakketten samen uit het dan geldende landelijke aanbod. De keuzedelen op deze pagina zijn dus ter beeldvorming.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

MBO 3, VMBO-K/Gl/Tl, overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO of intaketoets (behaald)

Kosten

Lesgeld in termijnen: 15 termijnen van € 485,-
Lesgeld ineens: € 6.548,-
Leermiddelen en (online) boekenpakket: € 498,-
Examens: inclusief
Inschrijfgeld: € 90,-

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.