Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Bijdragen aan een veiliger digitaal Nederland? Dan is de Ad Information Security iets voor jou. In twee jaar word je opgeleid om het veilig werken met informatie binnen een organisatie te stimuleren. Je leert dreigingsanalyses te maken en deze te vertalen naar risico’s, je leert te denken als een aanvaller en onderzoekt welke eisen er zijn vanuit wet- en regelgeving. Daarnaast leer je hoe je de risico’s kunt verkleinen met behulp van organisatorische, menselijke en IT-maatregelen.Opleidingsinhoud
Werk je al bij een organisatie en vind je het belangrijk dat de informatie van deze organisatie veilig is en blijft? Deze tweejarige Associate degree-opleiding verbreedt je kennis, vaardigheden en inzichten op het gebied van informatiebeveiliging. Je leert dreigingsanalyses te maken en deze te vertalen naar risico’s, je leert te denken als een aanvaller en onderzoekt welke eisen er zijn vanuit wet- en regelgeving. Daarnaast leer je hoe je de risico’s kunt verkleinen met behulp van organisatorische, menselijke en IT-maatregelen. Je wordt hierdoor een verbinder die bruggen weet te slaan tussen de werkvloer, ICT en het management, om de organisatie weerbaarder te maken tegen cybercrime.Bij de Ad-opleiding Information Security deeltijd volg je één dag in de week lessen en werk je daarnaast minimaal 16 uur per week in een voor de studie relevante functie. Je wordt opgeleid tot Junior Information Security Officer, die ondersteunt bij het opstellen en uitvoeren van het informatiebeveiligingsbeleid en het borgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie binnen grote en kleine organisaties.
“Draag bij aan een veiliger digitaal Nederland.”
Vooropleiding
Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.Opleidingsduur
2 jaarKosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijdse opleiding:
- Deeltijd of duale opleiding:
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.