Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Als traiteur bij een foodbedrijf weet je precies hoe je de lekkerste en meest verrassende traiteurgerechten maakt. Je hebt een groot aantal verschillende bereidingstechnieken onder de knie en kent de snijtechnieken. Je maakt niet alleen producten, je weet ook precies hoe je ze aantrekkelijk presenteert én promoot. Welke wensen een klant ook heeft, jij stelt zonder moeite een compleet traiteuraanbod samen. Je weet veel over verschillende producten, of het nu om vis, vlees, kaas of desserts gaat. Niet voor niets komen klanten graag bij je terug, voor creatieve gerechten en het beste advies.Opleidingsinhoud
Dit leer je:- Je leert verschillende bereidingstechnieken
• Je leert over communicatie en marketing.
• Je leert over logistiek en financieel
• Je leert medewerkers aan te sturen
Zo werkt leren bij SVO
SVO vakopleiding food is dé mbo-opleidingsexpert in de foodbranche. Onze opleidingen sluiten goed
aan op de praktijk Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Tijdens de lesdagen word je begeleid door enthousiaste, betrokken docenten die zelf uit het vak komen.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Om met de opleiding Traiteur te kunnen starten, heb je een afgeronde vmbo- (kader, theoretisch of gemengde leerweg), vbo- of lbo-opleiding nodig, of een mbo-diploma niveau 2 of een overgangsbewijs naar 4 havo.Na je aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het kan dat we je vragen om daarna een intaketest taal of rekenen te doen. Zo kunnen we je niveau bepalen, een studieadvies geven en zorgen voor de beste begeleiding tijdens je opleiding. Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
Kosten
Wettelijk cursusgeld (18 jaar en ouder) € 730,-Digitaal lesmateriaal, materiaalkosten en licenties € 400,50- (wijzigingen voorbehouden)
Het wettelijk cursusgeld wordt vastgesteld door het ministerie van OCW.