Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Heb jij er altijd van gedroomd een eigen zaak te beginnen? Zou je graag leiding willen geven aan een team, afdeling of project binnen een foodbedrijf? Als Ondernemer foodbranche ben je specialist op het gebied van bedrijfsvoering en management. Je leert om mensen aan te sturen, hoe je contact legt met klanten en leveranciers, en ontdekt alles over marketing en communicatie. Kortom, na de opleiding Ondernemer foodbranche heb je alles in huis om een onderneming op te zetten en te runnen.Opleidingsinhoud
Dit leer je:- Kennis van de foodbranche
- Medewerkers aansturen
- Voedings- en productkennis
- Communicatie en marketing
- Projectmatig werken
- Ondernemen met lef
Zo werkt leren bij SVO
SVO vakopleiding food is dé mbo-opleidingsexpert in de foodbranche. Onze opleidingen sluiten goed
aan op de praktijk Je gaat vier of vijf dagen per week naar school en doet praktijkervaring op tijdens je stages. Dit heet beroepsopleidende leerweg (BOL). Tijdens de lesdagen word je begeleid door enthousiaste, betrokken docenten die zelf uit het vak komen. SVO biedt ook BBL-opleidingen waarbij je één dag in de week naar school gaat en de rest van de tijd werkt bij een leerbedrijf.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Om met de opleiding Ondernemer foodbranche te kunnen starten, heb je een van de volgende diploma’s nodig:• Vmbo kadergerichte leerweg.
• Mavo of vmbo theoretische leerweg.
• Vmbo gemengde leerweg.
• Een bewijs dat je minimaal de eerste drie leerjaren de havo of het vwo goed hebt afgerond.
Kosten
Wettelijk lesgeld DUO (18 jaar en ouder) € 1.357,-Digitaal lesmateriaal, licenties en boeken- en materiaalkosten en introductie-activiteiten maximaal € 768,- (wijzigingen voorbehouden)