Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Bij dieetwensen van gasten kun je originele nieuwe gerechten maken. Je hebt oog voor kostenbesparing bij de inkoop en beheer van de voorraad. Je bekijkt altijd hoe je de kwaliteit en efficiency in de keuken kunt verbeteren. Ook help je collega’s en zorg je voor een goede planning en organisatie.Onze docenten komen allemaal uit de praktijk en zijn expert in hun vakgebied. Tijdens een lesdag staan er theorielessen op het programma en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Ook ga je actief aan de slag in de keuken onder begeleiding van een ervaren docent. Eén keer per maand kook je voor gasten in ons restaurant.
Regelmatig zijn er gastlessen. Ook kun je extra lessen volgen over onder meer vlees, vis en worstmakerij.
De opleiding duurt 2 jaar. Studenten met werkervaring of de juiste vooropleiding ronden de opleiding gemiddeld in 1 jaar af. Je kunt op verschillende momenten in het jaar te starten. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Opleidingsinhoud
Dit kun je ermee- Je kunt (dieet)wensen van gasten verwerken in gerechten.
- Je bedenkt nieuwe gerechten en kunt deze vastleggen in een eigen receptsysteem.
- Je zorgt voor de inkoop, controle en beheer van de keukenvoorraden en hebt oog voor de kosten
- Je kunt collega’s die aan het leren zijn aansturen en begeleiden.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Om te kunnen starten met deze opleiding is een relevante afgeronde niveau 2 opleiding nodig. Bij onvoldoende vooropleiding volgt een test voor toelating.Kosten
Wettelijk cursusgeld (18 jaar en ouder) € 730,-.Digitaal lesmateriaal, materiaalkosten en licenties € 480,50- (wijzigingen voorbehouden)
Het wettelijk cursusgeld wordt vastgesteld door het ministerie van OCW.