SVO vakopleiding food

Foodservice professional

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Jij werkt bij een bedrijf waar mensen snel en goed willen eten. Met de opleiding Foodservice professional ben je bijzonder gastgericht, je hebt talent voor verkopen en je zorgt dat gasten snel en goed geholpen worden. Je takenpakket is divers: je bereidt producten, serveert gerechten en helpt de gasten. Hygiënisch werken vind je heel belangrijk. Je zorgt als Foodservice professional dat de producten er lekker uitzien en dat de zaak schoon is.

Opleidingsinhoud

Dit leer je onder andere:

• Je leert meer over de producten waarmee je werkt;
• Je leert meer over wat kwaliteit is en hoe te beïnvloeden;
• Je leert meer over hoe gastvriendelijkheid werkt in de foodservice;
• Je leert meer over relevante apparatuur en het gebruik ervan;
• Je leert meer over belangrijke (werk)processen in een foodservicebedrijf;
• Je leert meer over foodconcepten en wat nu succes maakt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je een afgeronde mbo entree opleiding of afgeronde vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.

Kosten

Wettelijk cursusgeld (18 jaar en ouder) € 301,-
Digitaal lesmateriaal, materiaalkosten en licenties € 400,50- (wijzigingen voorbehouden
Het wettelijk cursusgeld wordt vastgesteld door het ministerie van OCW.

Verder leren

Na deze opleiding is het mogelijk om door te stromen naar de opleiding Foodservice teamleader (niveau 3).

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.