Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Je houdt van koken. Met een flinke dosis productkennis en creativiteit maak je als kok de lekkerste gerechten. Je werkt efficiënt, schoon en veilig en beheerst veel snij- en bereidingstechnieken. Salades en soepen, vlees, vis en vegetarisch, maar ook het bereiden van desserts en patisserie is aan jou wel toevertrouwd. Zo stel je met de opleiding kok verrassende menu’s samen waarvan de gasten zeker gaan genieten!Opleidingsinhoud
Dit leer je:- Snij- en bereidingstechnieken
- Werken met versproducten. Waar komen ze vandaan en wat kun je ermee?
- Salades, marinades en dressings, koude en warme voorgerechten, soepen, vlees en vis, schaal- en schelpdieren, groenten en compotes, warme en koude nagerechten
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op niveau 1 of een afgeronde vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig om te kunnen starten. Bij onvoldoende vooropleiding volgt een test voor toelating.Kosten
Wettelijk cursusgeld (18 jaar en ouder) € 301,-Digitaal lesmateriaal, materiaalkosten en licenties € 580,20- (wijzigingen voorbehouden)
Het wettelijk cursusgeld wordt vastgesteld door het ministerie van OCW.