Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Na het afronden van de opleiding human technology kun je aan de slag bij grote bedrijven in een team van onderzoekers, ontwerpers en techneuten. Als human technologist ben jij de tussenpersoon tussen de productontwikkelaars en de gebruikers van deze producten.Je voert markt analyses en product- en evaluatieontwikkelingen uit. De technologie ontwikkeld zich namelijk constant. Je zult vaak samenwerken onder leiding van een ontwerper of ingenieur. Naast de technische uitvoeren ben je verantwoordelijk voor de administratie van zowel de gebruikte materialen als de uren van het uitgevoerde werk.
Opleidingsinhoud
Tijdens de opleiding human technology leer je alle technische basiskennis. Jij leert producten mEen groot deel van de opleiding draait om het uitvoeren van marktonderzoeken. Zo leer je hoe je een markt onderzoek doet en wat er allemaal bij komt kijken om producten te kunnen verbeteren. Er word veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo leer je samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Naast je basisvakken krijg je vakken op gebied van techniek, materialen, ontwerpen, onderzoek en analyseren. Net als psychologie, ergonomie, ICT, zorg, communicatie en projectmanagement.
Kosten
Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijd MBO (BOL):
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
- Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2024/2025 € 715,-.
Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.