Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Waar werk je en wat doe je?Jij bent werkzaam binnen een keuken, dit kan in een hotel zijn of een andere horeca gelegenheid. Jouw werkzaamheden kunnen verschillen. Je gaat aan de slag als kok. Jij maakt verschillende gerechten en zorgt ervoor dat het gerecht er tip top uitziet. Daarnaast ontwikkel jij de menukaart in samenwerking met de rest van de keuken en houd je deze ook schoon. Je controleert ingrediënten die binnenkomen en let altijd op de hygiëne die van belang is bij het behandelen van voedsel. Het belangrijkste is dat jij plezier haalt uit de bereiding van voedsel!
Opleidingsinhoud
Tijdens de opleiding komen verschillende aspecten van het werk in een keuken aan bod. Hierbij kun je denken aan lessen over het efficiënt samenwerken binnen een keuken en het toepassen van alle veiligheids- en hygiëne voorschriften bij je werkzaamheden. Je leert verschillende kooktechnieken en hoe je moet omgaan met de verschillende keukengereedschappen en apparatuur.Kosten
Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijd MBO (BOL):
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
- Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2024/2025 € 715,-.
Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.