Kok

Waar werk je?

Als kok werk je bij verschillende soorten horecabedrijven, zoals een restaurant, hotel, bistro en een eetcafé. Je werkt dus vooral in de keuken en heb te maken met onregelmatige werktijden.

Wat doe je?

In de keuken ben je bezig met het maken en voorbereiden van gerechten die op de menukaart van het hotel, restaurant, bistro of eetcafé staan. Je bent bezig met snijden van groenten, het maken van sauzen, het klaarmaken van vlees en natuurlijk het koken. Je weet precies hoe je het beste gerechten kunt bereiden en welke ingrediënten goed bij elkaar passen. Daarnaast bedenk je ook nieuwe menu's, zodat er regelmatig een nieuwe kaart in het restaurant gepresenteerd kan worden aan de klanten.

Wat moet je kunnen?

Je houdt van lekker eten en koken. Je smaakpapillen zijn dan ook goed ontwikkeld! Je werk is erg verschillend omdat je de ene keer voor weinig en de andere keer voor veel mensen moet koken. Hierbij houd je natuurlijk ook rekening met de wensen van de klant, want niet iedereen heeft dezelfde smaak. Het is als kok ook belangrijk om de keuken netjes en schoon is, zodat de gerechten op een hygiënische wijze gemaakt worden. Verder vind je het niet erg om in de avonduren of het weekend te moeten werken.

Spreken de werkzaamheden van Kok je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!