Waar werk je?
Als winkelslager werk je bij een (ambachtelijke) slagerij of in een supermarkt. Jouw werkzaamheden voer je dus binnen uit.Wat doe je?
Als winkelslager verkoop je vlees en vleeswaren. Hiervoor bewerk en verwerk je stukken vlees die binnen zijn gekomen. Je zorgt er ook voor dat de producten mooi gepresenteerd in de toonbank liggen. Daarnaast bedenk je nieuwe recepten of pas je oude recepten aan. Je zorgt ervoor dat je een hygiënische werkplek hebt in verband met de voedselveiligheid. Je werkt in een team met verkoopmedewerkers en stuurt hen aan.Wat moet je kunnen?
Om dit beroep uit te kunnen oefenen, moet je passie hebben voor het slagersvak. Je werkt hygiënisch en je stuurt de verkoopmedewerkers hier ook op aan. Daarnaast moet je goed naar je klanten kunnen luisteren, om zo goed aan hun wensen tegemoet te komen. Je moet soms snel van werkzaamheden wisselen indien dit van je gevraagd wordt. Een flexibele houding is hierbij dus vanzelfsprekend.Spreken de werkzaamheden van Winkel-Slager je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!