Zelfstandig Werkend Kok
Waar werk je?
Als zelfstandig werkend kok kun je aan de slag in de keuken van hotels, restaurants, cateringbedrijven of ziekenhuizen.
Wat doe je?
Als kok sta je natuurlijk zelf achter de pannen om lekker eten te bereiden. Maar er komt veel meer kijken bij dit werk dan alleen maar achter het fornuis staan. Je bedenkt nieuwe gerechten voor de menukaart, je bedenkt variaties op bestaande recepten en je zorgt dat de gerechten de keuken op tijd verlaten. Onder je heb je een team van koks, deze stuur je aan wanneer het nodig is. Je verdeelt de taken en zorgt dat alles goed verloopt. Verder houdt jij je bezig met voorbereiden, koken en proeven van gerechten. Je zorgt dat de keuken schoon is en je houdt de voorraad in de gaten. Indien nodig bestel je nieuwe ingrediënten.
Wat moet je kunnen?
Je kunt goed in een team werken en bent uitstekend in het plannen van je werkzaamheden. Ook werk je hygiënisch en nauwkeurig. De wensen van de klant staan bij jou voorop.