Waar werk je?
Als Huidtherapeut werk je in je eigen praktijk of verbind je je aan een gezondheidscentrum, ziekenhuis of polikliniek. Ook als je binnen een andere instelling werkt, kun je soms kiezen tussen werken als zelfstandige of in loondienst.Wat doe je?
Mensen met huidproblemen komen bij jou voor behandeling en advies. Ze worden vaak aan je doorverwezen door een huisarts of specialist. De problemen lopen uiteen van huidziektes en acné tot brandwonden, verkleuringen en vochtophopingen. Je stelt de diagnose en formuleert naar aanleiding daarvan een behandelplan. Omdat het vaak gaat om vrij zichtbare uiterlijke problemen, moet je bij de behandeling rekening houden met zowel het lichamelijke als het psychische aspect. Naast de behandeling van huidproblemen kunnen mensen bij jou terecht voor het aanmeten van borstprotheses en therapeutische kousen.Wat moet je kunnen?
Bij elk beroep waarmee je met patiënten werkt, zijn geduld en begrip de belangrijkste kwaliteiten die je moet hebben. Houd er rekening mee dat het werk van een Huidtherapeut fysiek best zwaar is; je werkt veel met je handen en wisselt tussen zittende en staande houdingen. Je bent in staat je deskundige advies duidelijk over te brengen. Omdat je veel patiënten ziet op een dag, is snel schakelen tussen totaal andere situaties voor jou geen probleem.Een Huidtherapeut helpt, zorgt en adviseert mensen bij problemen met het grootste, meest zichtbare orgaan van het menselijk lichaam. Als dat klinkt als iets wat je interesse heeft, dan loont het zeker de moeite je eens in dit beroep te verdiepen!