Horeca Portier
Je hebt ze wel eens zien staan: de uitsmijters bij discotheken of kroegen. Een andere naam hiervoor is horeca portier. Veel mensen hebben een bepaald beeld bij het horen van het woord ‘uitsmijter’, echter komt er een hoop bij kijken. Zo kijk je goed welke gasten er bij de horecagelegenheid naar binnen willen gaan. Als horeca portier kun je mensen weigeren omdat ze bijvoorbeeld te dronken zijn of lastig doen. Tevens zorgt de horeca portier er voor dat er ín de zaak geen dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen. Hierbij kun je denken aan drugsgebruik, vervelend gedrag, of soms zelfs mensen die wapens mee naar binnen hebben genomen. Als portier krijg je een steeds betere opleiding aangeboden om je goed te kunnen wapenen tegen het oplopende geweld. Horeca portiers hebben de mogelijkheid om direct contact te krijgen met de politie.
Inhoud
Als horeca portier ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de veiligheid binnen een horecagelegenheid. In de cursus krijg je dan ook te maken met de theorie en praktijk achter onderwerpen als alcoholmisbruik, veiligheid, drugsgebruik, sociale vaardigeden en wetskennis. Tevens leer je hoe je moet fouilleren. Dit is zodat je problemen in de zaak kan voorkomen. Soms fouilleer je met je handen, maar meestal moeten bezoekers door een detectiepoortje.
Relevantie
Een cursus is zeer geschikt voor iedereen die houdt van een uitdaging en niet bang aangelegd is. Je werkt doelgericht, scherp, en je bent in staat overzicht te houden in hectische situaties.