Cateraar
Als cateraar verstrek je in opdracht maaltijden en dranken. Je hebt twee soorten catering, namelijk contractcatering en partycatering. Bij contractcatering is er een contract voor langere duur voor het verlenen van de diensten. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfskantines, ziekenhuizen of scholen die een vaste cateraar hebben. Vaak zijn het grote bedrijven die op contractbasis de catering verzorgen. Bij partycatering verleent een cateraar diensten op evenementen of op feesten van particulieren. Het gaat dan bijvoorbeeld om publiekscatering bij festivals of catering op bijzondere locaties, die omgetoverd zijn tot feestruimte. Het voedsel wordt meestal al eerder, op een andere locatie bereid. Een cateraar werkt altijd in opdracht van de klant. Dat betekent dat de opdrachtgever de wensen uitspreekt met betrekking tot de catering. De ene keer kan het gaan om complete maaltijden, maar op feestavonden bijvoorbeeld alleen om drankjes en kleine hapjes. De cateraar stelt het menu samen, doet de inkopen, maakt de gerechten en dranken klaar en zorgt dat deze op locatie komen.
In veel gevallen regelt de cateraar ook zaken als aanwezige bediening, locatie en de aankleding van de locatie.
In veel gevallen regelt de cateraar ook zaken als aanwezige bediening, locatie en de aankleding van de locatie.
Inhoud
Door middel van een cursus tot cateraar kun je leren hoe je een eigen cateringbedrijf kunt opzetten. Zo’n cursus is natuurlijk vooral geschikt voor mensen die graag in de keuken staan en ervan houden om anderen te laten genieten van hun kookkunsten. Door middel van een cursus word je volledig op de hoogte gebracht van de vakkennis die nodig is om als zelfstandige aan de slag te gaan. Heb je serieuze plannen om een eigen horecabedrijf te starten, dan is een diploma Sociale Hygiëne verplicht. Ook cursussen voor het halen van dit diploma kun je hier vinden. Voor cateraars die iets meer verdieping zoeken is het mogelijk om bijvoorbeeld een wijnbrevet te halen.
Relevantie
De cursus cateraar biedt inzichten voor iedere ambitieuze cateraar. Het biedt niet alleen inzicht voor mensen die graag in de keuken staan, maar ook de nodige ondernemers kwaliteiten die je moet bezitten om van jouw businees een succes te maken.