Sociale hygiëne
Een diploma Sociale Hygiëne is verplicht voor iedere ondernemer, manager of medewerker in de horeca, die op een verantwoorde wijze alcohol wil schenken en verkopen. Dit geldt ook voor buurthuizen, slijterijen of wanneer je alcoholische dranken schenkt op een evenement. Heb je plannen om een eigen horecaonderneming te starten, begin dan op tijd met een cursus Sociale Hygiëne. Voor slijters is er een apart examen, met vragen gericht op de slijterijbranche.
Het is belangrijk voor leidinggevenden in de horeca dat zij kennis hebben van alcohol en de invloed van alcohol op mensen. Je draagt grote verantwoordelijkheden, niet alleen ten aanzien van jezelf maar vooral ten aanzien van klanten. Je moet zorgen voor de veiligheid van je klanten en je zult betrokken moeten zijn bij het voorkomen van alcohol- en drugsverslavingen.
Het is belangrijk voor leidinggevenden in de horeca dat zij kennis hebben van alcohol en de invloed van alcohol op mensen. Je draagt grote verantwoordelijkheden, niet alleen ten aanzien van jezelf maar vooral ten aanzien van klanten. Je moet zorgen voor de veiligheid van je klanten en je zult betrokken moeten zijn bij het voorkomen van alcohol- en drugsverslavingen.
Inhoud
Door middel van een cursus, klassikaal of zelfstudie, kun je het wettelijk verplichte diploma Sociale Hygiëne halen. Je leert tijdens de cursus hoe je op de juiste wijze omgaat met klanten en financiers, en hoe je doortastend op kunt treden. Daarnaast wordt de ethiek en de regelgeving behandeld. Wil je de slijterijbranche in of werk je hier al, kies dan voor een vakdiploma voor slijters. Je haalt dan een wijn-, gedistilleerd- en bierbrevet en tevens het diploma Sociale Hygiëne.
Er bestaat ook de mogelijkheid om een cursus Cafébedrijf te volgen. In dat geval krijg je naast de wettelijk verplichte kennis ook de noodzakelijke productkennis en haal je tevens meteen het diploma Sociale Hygiëne. Met dit diploma ben je goed voorbereid om een cafébedrijf te starten en te runnen.
Er bestaat ook de mogelijkheid om een cursus Cafébedrijf te volgen. In dat geval krijg je naast de wettelijk verplichte kennis ook de noodzakelijke productkennis en haal je tevens meteen het diploma Sociale Hygiëne. Met dit diploma ben je goed voorbereid om een cafébedrijf te starten en te runnen.
Relevantie
De cursus is interessant voor iedereen die het verplichte diploma moet halen voor zijn of haar onderneming. Het frist alle kennis op en is een belangrijk onderdeel dat leidinggevenden binnen de horeca moeten kennen om zo een veilige omgeving te kunnen bieden aan hun gasten en klanten.