Hogere Veiligheidskunde
Veiligheid staat tegenwoordig hoog in het vaandel binnen organisaties zoals de bouw, industrie, overheid, techniek en de vastgoedsector. Maar hoe kun je die veiligheid garanderen? Om deze reden zijn specialisten in het leven geroepen. Hogere veiligheidskunde, oftewel HVK, is een specialisme dat zich bezighoudt met arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden. Als hogere veiligheidsdeskundige ben je verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer en de controle hiervan. Hogere veiligheidskunde is een breed vakgebied met vele subdisciplines zoals adviesfuncties, auditorfuncties, arbeidshygiëne en risicomanagement.
Inhoud
Bij de opleiding of cursus Hogere Veiligheidskunde (HVK) maak je kennis met de verschillende principes binnen het gebied van arbeidsveiligheid. Als student HVK’er leer je hoe je een waardevolle bijdrage levert aan een veilige werkomgeving. Dit is mogelijk op zowel uitvoerend als beleidsniveau. Een veiligheidsdeskundige heeft vaak een dienstverlenende of coördinerende adviesfunctie. Gedurende de opleiding Hogere Veiligheidskunde leer je eveneens je kritisch opstellen naar het management. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat werkgevers het veiligheidsplan voor werknemers waarborgen? Een HVK’er heeft expertise op het gebied van onder andere risicomanagement, industriële en organisatieveiligheid.
Relevantie
Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van veiligheid? Dan is de cursus Hogere Veiligheidskunde (HVK) misschien wel wat voor jou. HVK’ers hebben belangstelling voor wat er in de maatschappij gebeurt. Daarnaast beschikken ze over een inlevingsvermogen en leidinggevende competenties. Als hogere veiligheidsdeskundige dien je zowel zelfstandig als in een team te kunnen werken. Tot slot ben je communicatief en stressbestendig.