Restaurantbedrijf
Wil je een eigen restaurant beginnen, dan heeft dit nogal wat voeten in aarde. Een restaurant is een bedrijf: je concept moet perfect zijn, je moet het juiste personeel in dienst hebben en je moet verstand hebben van de inkoop van ingrediënten en materialen. Het gaat verder dan alleen lekker eten serveren.
Inhoud
Wil je een eigen restaurant beginnen of exploiteren, of ben je werkzaam in de horeca, dan is een diploma Vakbekwaamheid handig, zo niet verplicht. Je wordt getest op verschillende onderdelen: warenkennis, marketing, inrichting en inventaris, wijn- en spijskaart, dagelijkse leiding en de wijze van presentatie van dranken en gerechten. Verschillende cursussen hieronder geven je de mogelijkheid een diploma Vakbekwaamheid te halen. Na de cursus heb je alles geleerd wat nodig is om een succesvol restaurant te beginnen.
Ben je wijnliefhebber of kok en wil je meer weten over wijn of de factoren die van invloed zijn bij het combineren van wijnen en spijzen, dan is een cursus over wijn geschikt voor je.
Ben je nog helemaal niet zo bedreven in de keuken, denk dan eens aan een training waarin je de basistechnieken van het koken leert.
Ben je wijnliefhebber of kok en wil je meer weten over wijn of de factoren die van invloed zijn bij het combineren van wijnen en spijzen, dan is een cursus over wijn geschikt voor je.
Ben je nog helemaal niet zo bedreven in de keuken, denk dan eens aan een training waarin je de basistechnieken van het koken leert.
Relevantie
De cursus Restaurantbedrijf is uitermate geschikt voor iedereen die de ambitie heeft om een start te maken als horecaondernemer.Het biedt inzichten als startende horecaondernemer en biedt verdieping aan de kennis die iemand van de horeca misschien al heeft.