Kok
Als kok heeft u een heel afwisselend en zelfstandig beroep. U werkt in de horeca of in de keuken van een grote instelling, organisatie of gaat aan de slag binnen een restaurant of andere horeca gelegenheid. Dagelijks maakt u een planning van de werkzaamheden die plaatsvinden in de keuken, bent u met voedingsmiddelen bezig en 'runt' u de boel, al dan niet onder leiding van een chef.
Inhoud
U leert zowel praktische als theoretische aspecten die u nodig heeft om succesvol te werken als kok. De praktische toepasbaarheid van het geleerde staat centraal, zo oefent u veelvuldig middels praktijksimulaties en maakt u ook veel praktijkopdrachten. Het cursusprogramma behandeld onder andere de bereiding van gerechten en het beheren van de keukenvoorraad. Daarnaast zijn er verschillende aspecten van catering en voeding die behandeld worden.
Relevantie
Deze praktijkgerichte opleiding tot kok is bedoeld voor mensen die nu werken als assistent-kok en een stapje hoger op willen. Ook voor mensen die kiezen voor een nieuwe beroep en aan de slag willen als kok is deze cursus geschikt. Het is een relevante cursus voor iedereen met een passie voor koken.